Pazartesi, Aralık 13

an lık ölüm


anlık ölüm.
ırsi olmadığı, cinsel yolla bulaşmadığı ve metastas yapmadığı kanıtlandı.
kalp sıkışması, zamanın anlık durması, hıçkırarak ve kesik kesik ağlama isteğinin başarısızlıkla sonuçlanması ve depresyona sebep olan hormonların hipofiz bezinden kana karışmasının aynı ana tekabül ettiği söyleniyor.
atakların sıklaşmasının hormonlara bağlı kalıtsal hastalıklara olan bağışıklığı azalttığı, kişilik bölünmesi, şizofreni, ambulofobi, noverkafobi, somnifobi, uranofobi, leukofobi, gymnofobi, bibliyofobi, barofobi ve koulrofobi gibi mantık dışı korkuları tetiklediği, serebropati, susto ve hiperskrupulosite gibi kaygı bozukluklarına neden olduğu düşünülüyor.


anlık ölüm, aşırılıkla tarif edilir. vücut salgılarının ani ve kontrolsüz kana salınımı, beynin sağ ve sol lobu tarafından itaatsizlik ile yargılanırken, beden, bir anlığına kanın akşını durdurur. normal akışında kan, vücut venlerinden geri döndüğünde sağ atriuma girer ve sağ ventriküle boşalır. Buradan da pulmoner arterler aracığıyla akciğerlere pompalanır. 
anlık ölüm, vücut venlerinden geri dönen oksijeni tükenmiş kanı, oksijen bağlamadan akciğerlere gönderir. 
anlık ölüm, insanın bitmiş kanını tekrar hatırlamasıdır.
anlık ölüm, insanın bitmişe yazdığı son bir söz, varoluşuna duyduğu son bir saygıdır.


anlık ölüm, babamın benimle gurur duyduğunu hissetmemi sağlayacak anlık bir bakışını gördüğümde, içimi çizen o şarkıyı, bir anlığına, ilk defa şehirler arası bir otobüsün buğulu camında anladığımda, gecenin bir yarısı belime sarılan ellerin sıcaklığına uyandığımda, hiç olmadığım bir anın siyah beyaz fotoğrafında, makineye şaşkınlıkla bakan bir kadının gözlerine takıldığımda, ansızın, apansız dedemin aslan ayaklı koltuktan zigon sehpaya kahve fincanını bırakışını hatırladığımda olur.


anlık ölüm, bir nefes daralmasının, boş bir arazide patlamasıdır.
anlık ölüm, ölünmeyen bir ölüm şeklidir.